Η 25η Μαρτίου και η Κυριακή των Βαΐων είναι δύο μέρες που κατά παράδοση επιτρέπεται από την εκκλησία μας να σταματήσουμε την νηστεία και να φάμε ψάρι. Ο μπακαλιάρος καθιερώθηκε για την 25η Μαρτίου, από τα παλιότερα χρόνια, γιατί ήταν ένα φτηνό ψάρι και σε ορεινές περιοχές ήταν πιο εύκολο να συντηρηθεί ως παστός (υγρανάλατος ή αλίπαστος), εκτός ψυγείου.
Ο μπακαλιάρος είναι πλούσιος σε πρωτεΐνες, και μάλιστα καλύτερης βιολογικής αξίας από εκείνες του κρέατος. Είναι πολύ… διαβάστε την συνέχεια