NEA ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σας ενημερωνουμε πως η ΝΕΑ ιστοσελίδα του Ι.Ν. Παντοκράτορος Πατρών είναι πλεόν διαθέσιμη. Η παρούσα ιστοσελίδα θα παραμείνει ως έχει χωρίς όμως να ενημερώνεται. Εντός ορισμένου χρόνου και αφού πρώτα ολοκληρωθεί ομαλά η μεταφορά όλου του περιεχομένου στην ΝΕΑ ιστοσελίδα, τότε και θα αφαιρεθεί. Ενδέχεται να προκύψουν μίκρα τεχνικά θέματα το προσεχή διάστημα.

ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

« Περί θείας προνοίας»

 

Ο Μέγας ελεήμων και φιλάνθρωπος Θεός από την ημέρα που κατέβηκε κάτω στη γη στο πρόσωπο του Χριστού για να σώσει τον αμαρτωλό άνθρωπο με το κήρυγμα και με τα θαύματά του δίνουν την δυνατότητα στον άνθρωπο να έλθει σε επαφή  με τον Χριστό.

Και τα  δύο στοιχεία , κήρυγμα , και θαύματα συγκεντρώνουν τους πάντες κοντά του.

Ο Κύριος θεραπεύει όλους τους ασθενείς που έρχονται ενώπιόν του «Τυφλοί ,χωλοί , κωφοί , παράλυτοι, δαιμινιζόμενοι και πάσα ασθένεια .

Σήμερα το Ευαγγέλιο αναφέρει ότι ο Χριστός επιθυμούσε την μοναξιά για δύο  κυρίου λόγους

.Πρώτον σαν άνθρωπος στενοχωρήθηκε για τον άδικο χαμό του Ιωάννου του Προδρόμου και δεύτερον για την μεγάλη κούραση που ένιωθε κατά καιρούς.

Για αυτό το λόγο ήρθε στην έρημο του Ιορδάνου για να ξεκουραστεί μαζί με τους μαθητές του

.Όμως ο λαός που αγαπούσε το Χριστό και διψούσε τον θειο του λόγο και ήθελε να γευθεί τα θαύματά του έτρεχαν και ο λαός στην έρημο για να συναντήσουν  το Χριστό..

Πόση δίψα αγαπητοί μου αδελφοί υπήρχε στο λαό για τον Χριστό μας; Διψούσαν και έπιναν από τα νάματα τα πνευματικά που έδινε πλουσιοπάροχα ο Χριστός .

Πεινούσαν πνευματικά διψούσε η ψυχή τους για τον λόγο του Χριστού. Ποτέ δεν  έπαιρναν κοντά τους  τρόφιμα. Άκουγαν από το πρωί έως το βράδυ το λόγο του Χριστού .

Οι μαθητές του πλησίασαν το Χριστό και τον παρεκάλεσαν να δώσει εντολή να φύγουν για τα σπίτια τους οι πιστοί  γιατί δεν είχαν τρόφιμα κοντά τους .

Ο Χριστός μας αντί να ικανοποιήσει τους μαθητές του τους έδωσε εντολή να δώσουν φαγητό στο πλήθος του λαού  οι ίδιοι .

Βέβαια οι μαθητές είχαν την διάθεση να δώσουν φαγητό στο πλήθος του λαού  αλλά δεν είχαν τρόφιμα τόσα ειμί μόνο πέντε ψωμιά και δύο ψάρια.

Ο Χριστός μας τους είπε να φέρουν τα πέντε ψωμιά και τα δύο ψάρια μπροστά του.

Και αφού τα ευλόγησε τους έδωσε εντολή να τα μοιράσουν .Το αποτέλεσμα ήταν καταπληκτικό .

Έφαγαν οι πάντες και περίσσευσαν δώδεκα κοφίνια .

Υπάρχουν σήμερα άνθρωποι που  αγνοούν το λόγο του Θεού « Τα αδύνατα παρά ανθρώποις δυνατά παρά τω Θεώ». « Μέγας ει σε Κύριε και θαυμαστά τα έργα σου»

Από το θαύμα αυτό δύο συμπεράσματα βγαίνουν  πρώτον ότι ο Θεός προνοεί πάντοτε για τον άνθρωπο και δεύτερον ο πολλαπλασιασμός των άρτων δηλώνει την θεία Ευχαριστία.

Η πρόνοια του θεού αδελφοί μου εκδηλώνεται σε όλους τους ανθρώπους και υλικά και πνευματικά.

Όπως είναι γνωστό ο Θεός φροντίζει όχι μόνον τον ,άνθρωπο προνοεί και για τα ζώα τα πετεινά του Ουρανού τα άνθη των αγρών και γενικότερα  όλη την δημιουργία.

Όπου υπάρχει Χριστός δεν υπάρχει ερημιά .

Ο άνθρωπος πρέπει πρώτα να ζητάει  την Βασιλεία του Θεού και την δικαιοσύνη Αυτού και τα υλικά αγαθά θα τα παραχωρήσει  πλουσιοπάροχα .

Ο Χριστός είναι ο αιώνιος τροφέας και της ψυχής και του σώματος .Κυρίως με το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Αγαπητοί μου αδελφοί

Σήμερα εμείς συμμετέχουμε στον αιώνιο άρτο ;

Τρέφουμε την ψυχή μας την θεία κοινωνία ;

ΓΙ, αυτό κατέβηκε ο Θεός κάτω στη γη για να γίνει ο κρίκος ένωσης με τον Τριαδικό Θεό δια του μεσάζοντος Ιησού Χριστού.

Έγινε ο ίδιος τροφέας της ψυχής μας.

Πρέπει λοιπόν να κοινωνούμε τακτικά για να γινόμαστε συμμέτοχοι της Βασιλείας Του.

Είθε αδελφοί μου όλοι μας να τύχουμε της πρόνοιας του Θεού υλικά και κυρίως πνευματικά για να κερδίσουμε με την Χάρη Του την αιώνια Βασιλεία Του. Α Μ Η Ν.

Αρχιμανδρίτης Γερβάσιος Χριστοδουλοπουλος.

Ανακοινώσεις - Ομιλίες


Αριθμός Επισκεπτών

Εμφανίσεις Περιεχομένου : 2305085