Το πάστωμα, είναι μία από τις παλαιότερες μεθόδους συντήρησης τροφίμων. Θα έλεγε δε κανείς πως είναι μια τέχνη, μια επιστήμη. Η διαδικασία του παστώματος ψαριών επηρεάζεται από τις καιρικές συνθήκες, το μέγεθος και τα είδη των ψαριών από την ποιότητα του αλατιού που χρησιμοποιούμε. Ξεκινήστε με αλάτισμα μικρών και πολλών διαφορετικών ποικιλιών ψαριών.
Ποιότητα και καθαριότητα. Ιδιαίτερη σημασία έχουν: Η ποιότητα των ψαριών που θα παστωθούν πρέπει να είναι....  www.basicnutrition.gr

Καρκινογόνα τα αλλαντικά, απεφάνθη τελικά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Καρκινογόνα τα αλλαντικά, απεφάνθη τελικά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας
Ανακοινώθηκε η πολυαναμενόμενη ετυμηγορία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για αλλαντικά και φρέσκο κόκκινο κρέας. Η σχετική έκθεση του ΠΟΥ, η οποία δημοσιεύεται στην έγκριτη επιστημονική επιθεώρηση Lancet Oncology, αναφέρει πως 50 γραμμάρια επεξεργασμένου κρέατος την ημέρα –δηλαδή λιγότερο από δύο φέτες μπέικον– αυξάνουν τις πιθανότητες εκδήλωσης ορθοκολικού καρκίνου κατά 18%    διαβάστε περισσότερα
27 Οκτώβριος 2015
Read More...

Η Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 16 Οκτωβρίου

Η Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 16 Οκτωβρίου
  Η Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 16 Οκτωβρίου, μέρα που το 1945 ιδρύθηκε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ.
Η Π.Η.Δ. σε αριθμούς κατά την Greenpeace: Περισσότεροι από 850 εκ. άνθρωποι εξακολουθούν να πεινούν σε όλο τον κόσμο.
2 δισ. άνθρωποι υποφέρουν από χρόνια έλλειψη θρεπτικών ουσιών.
40 εκ. άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από πείνα, ενώ καθημερινά διαβάστε περισσότερα  
16 Οκτώβριος 2015
Read More...

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τον μπακαλιάρο και τη σκορδαλιά…

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τον μπακαλιάρο και τη σκορδαλιά…
Η 25η Μαρτίου και η Κυριακή των Βαΐων είναι δύο μέρες που κατά παράδοση επιτρέπεται από την εκκλησία μας να σταματήσουμε την νηστεία και να φάμε ψάρι. Ο μπακαλιάρος καθιερώθηκε για την 25η Μαρτίου, από τα παλιότερα χρόνια, γιατί ήταν ένα φτηνό ψάρι και σε ορεινές περιοχές ήταν πιο εύκολο να συντηρηθεί ως παστός (υγρανάλατος ή αλίπαστος), εκτός ψυγείου. Ο μπακαλιάρος είναι πλούσιος σε πρωτεΐνες, και μάλιστα καλύτερης βιολογικής αξίας από εκείνες του κρέατος. Είναι πολύ...  διαβάστε την συνέχεια
23 Μάρτιος 2015
Read More...

Το πάστωμα των ψαριών

Το πάστωμα των ψαριών Το πάστωμα των ψαριών
Το πάστωμα, είναι μία από τις παλαιότερες μεθόδους συντήρησης τροφίμων. Θα έλεγε δε κανείς πως είναι μια τέχνη, μια επιστήμη. Η διαδικασία του παστώματος ψαριών επηρεάζεται από τις καιρικές συνθήκες, το μέγεθος και τα είδη των ψαριών από την ποιότητα του αλατιού που χρησιμοποιούμε. Ξεκινήστε με αλάτισμα μικρών και πολλών διαφορετικών ποικιλιών ψαριών.
Ποιότητα και καθαριότητα. Ιδιαίτερη σημασία έχουν: Η ποιότητα των ψαριών που θα παστωθούν πρέπει να είναι....  www.basicnutrition.gr
05 Μάρτιος 2015
Read More...

Προγραμμα Ιερών Ακολουθιών κατά την Μεγάλη Τεσσαρακοστή

Προγραμμα Ιερών Ακολουθιών κατά την Μεγάλη Τεσσαρακοστή
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ   Κάθε Τετάρτη Εσπερινή Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων & από ώρα 4:00 μ.μ- 5:30 μ.μ.

Κάθε Παρασκευή Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία & στους δύο Ιερούς Ναούς ώρα 06:45-9:15 π.μ.

Κάθε  απόγευμα, εκτός Τετάρτης και Παρασκευής, και από ώρα 5:30 μ.μ. θα τελείται το Μέγα Απόδειπνον στον Ιερο Ναό Παντοκράτορος.

Κάθε πρωί & ώρα 07:30 π.μ. θα τελείται ο Όρθρος, οι Ώρες, και ο Εσπερινός της επομένης στον Ιερό Ναό Παντοκράτορος.

Κάθε Παρασκευή απόγευμα και ώρα 7:00 μ.μ Χαιρετισμοί και στους δύο Ιερούς Ναούς

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ
24 Φεβρουάριος 2015
Read More...

Η διατροφική αξία της νηστείας

Η διατροφική αξία της νηστείας Η διατροφική αξία της νηστείας
Η διατροφική αξία της νηστείας Η νηστεία την περίοδο της Σαρακοστής μπορεί να συμβάλλει στην καλύτερη υγεία, σωματική και ψυχική. Κύριο χαρακτηριστικό της διατροφικής νηστείας είναι η αποχή από τρόφιμα ζωικής προέλευσης όπως το κρέας, το ψάρι, τα γαλακτοκομικά και τα αυγά, και η αυξημένη κατανάλωση τροφών όπως το ψωμί, τα ζυμαρικά, τα όσπρια, τα λαδερά φαγητά, τα θαλασσινά, τα φρούτα και τα λαχανικά.Τα οφέλη είναι πάρα πολλά, αφού η νηστεία μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων, ιδιαίτερα σε όσους υπερβαίνουν τις φυσιολογικές τιμές, είναι πλούσια σε κάλιο, μαγνήσιο, φυλλικό οξύ, βιταμίνη C, Ε και Α και είναι φτωχή σε ζωικό...
22 Φεβρουάριος 2015
Read More...